Bitcoin ampuu yli 18 000 dollaria; Analyytikot keskustelevat miksi

Bitcoin on ylittänyt 18 000 dollarin rajan, joka on ollut korkein vuodesta 2017 lähtien. Valuutta on edelleen yksi viimeisten kolmen vuoden suurimmista ajoista. Monet analyytikot ovat nyt vakuuttuneita siitä, että omaisuus saavuttaa kaikkien aikojen ennätyksensä jälleen ennen vuoden loppua.

Bitcoin jatkaa rokkaamista veneellä
Joten, miksi bitcoin menee niin hyvin kuin myöhään? Useat alan asiantuntijat punnitsevat. Ensinnäkin bitcoin on harvinainen voimavara. Vuonna 2009 päätettiin, kun se ensin tuotiin rahoitustaulukkoon, että valuutassa olisi vain 21 miljoonaa yksikköä, rajoitettu tarjonta. Nykyisessä muodossaan noin 90 prosenttia siellä olevista yksiköistä on jo kaivettu ja ovat liikkeessä. Toistaiseksi noin 18,5 miljoonaa 21 miljoonasta yksiköstä on käytettävissä ja valmiina kauppaan.

Satoshi Nakamoto – bitcoinin luoja – suunnitteli valuutan olevan vaikeampi kaivaa ja purkaa, kun pääsimme lähemmäksi ja lähemmäksi 21 miljoonaa. Nykyisessä muodossaan lopullista bitcoinia ei ole kaivettu vielä 120 vuoteen tai vuoteen 2140 saakka. Vaikka liikkeeseen laskettavia bitcoineja onkin jäljellä vain 2,5 miljoonaa, niiden kerääminen vie jonkin aikaa.

Lisäksi bitcoinilla on erilainen rakenne kuin useimmilla muilla rahoitusvälineillä. Se ei ole vahvassa korrelaatiossa muiden omaisuuserien kanssa, toisin sanoen muut katsovat sitä potentiaaliseksi suojaukseksi huonoja taloudellisia olosuhteita, kuten inflaatiota, vastaan. Catherine Coley – Binance USA: n toimitusjohtaja – mainitsi äskettäisessä haastattelussa:

Johdannaisilla on ollut vahva rooli näillä markkinoilla, mikä on auttanut aktiivisten kauppiaiden käytettävissä olevaa tuotevalikoimaa ymmärtämään markkinoiden dynamiikkaa ja ydinriskien hallintaa.

Tällä hetkellä hallitus jatkaa useiden muiden fiat-valuutan tulostamista.

Laskut ja vastaavat tuotteet painetaan vakavasti, mikä tarkoittaa, että talous heikkenee ja Bitcoin Trader kasvaa vakaudessa.

Tämä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi bitcoin alun perin luotiin yli kymmenen vuotta sitten. Suuren taantuman aikana myös USA löysi itsensä varojen ylipainatuksesta, minkä seurauksena markkinat löysivät itsensä tankkaamaan. Bitcoin perustettiin antamaan ihmisille enemmän taloudellista riippumattomuutta tänä aikana.

Kirjoitushetkellä dollari on laskenut yli neljä prosenttia tänä vuonna ICE U.S.Dollar -indeksin mukaan. Tämä foorumi mittaa USD: tä useisiin muihin valuuttoihin, mukaan lukien euro. Siten dollari on kokenut pahin pudotuksensa viimeisten kolmen vuoden aikana.

Niin monia ovia avautuu omaisuudelle
Charles Hayter – Crypto Comparein perustaja ja toimitusjohtaja – selittää:

Bitcoin digitaalisen kullan muodossa näkee myös aikansa auringossa, kun näemme rahapolitiikan avautuvat portit. Sulkuportin sulkeminen on vaikeampi kuin sen avaaminen.

Comments are closed.

Post Navigation