Crypto Company Cred sluit zich aan bij het Visa-netwerk om de betalingsdiensten te vergemakkelijken.

Cred, een platform voor het uitlenen van digitale activa, heeft besloten zich aan te sluiten bij het Fast Track-programma van Visa om zijn netwerk uit te breiden en betere leen- en uitleendiensten aan te bieden.

De aankondiging die op 8 september kwam van het in San Francisco gevestigde platform Cred onthulde dat het doel was om te rijden op het uitgebreide bereik van Visa om uit te breiden en fast track goedkeuring van het lenen en uitlenen van verschillende cryptocurrencies.

Visa’s hoofd van crypto Cuy Sheffield legde zelfs uit hoe Cred zou profiteren van een dergelijke combinatie.

Hij verklaarde:

„Via het Fast Track programma, kunnen we Cred ondersteunen met toegang tot Visa’s experts, technologie en middelen om op een efficiënte manier te schalen.“

Via het bereik en de zekerheid die de betalingsreus biedt, zal Cred de populariteit van zijn crypto-leningen – het uitlenen en lenen van verschillende cryptocurrency’s in een gedecentraliseerd ecosysteem – verhogen.

Fast Track Programma aangeboden door Visa is enorm voordelig voor Cred

Naast het vertrouwen op het netwerk van Visa om de rentebetalingen rechtstreeks naar de bankrekeningen van de klanten te sturen, zal Cred de klanten nu in staat stellen Visa-betaalproducten te gebruiken om gemakkelijk digitale activa te verwerven. Dit betekent dat klanten hun crypto-activa niet langer hoeven te liquideren om toegang te krijgen tot een kredietlijn, maar dat zij gebruik zullen maken van de Crypto Line of Credit (C-LOC).

In een verklaring aan Cointelegraph zei Dan Schatt – Cred’s CEO en oprichter – dat het de missie van Cred is om een brug te slaan tussen het traditionele gecentraliseerde financiële systeem en de zeer dynamische en evolutionaire DeFi-ruimte. Hij voegde er verder aan toe dat Visa, samen met zijn bancaire banden, de uitbetaling van de rente in lokale fiatvaluta’s voor Cred-cliënten zal vergemakkelijken. Een dergelijke functie was eerder beperkt tot bepaalde gebieden.

Cred staat er als financiële dienstverlener bekend om dat het wereldwijd een aantal bekende blokketenorganisaties ondersteunt op het gebied van financiële toepassingen, crypto’s, stichtingen en portemonnees. Op weg naar 2021 hoopt FinTech levensvatbare samenwerkingsverbanden aan te gaan die het in staat stellen de kracht van de blokketen te benutten en deze te gebruiken voor het efficiënt verstrekken van verschillende kredietfaciliteiten.

Voor dit evenement hadden LastBit en Strike – Bitcoin lightning startups – zich bij het programma aangesloten.

DeFi-populariteit neemt toe

Al snel na de lancering van Compound, het op Ethereum gebaseerde leenplatform, schoot de populariteit van het uitlenen en lenen van crypto’s omhoog. Van de totale waarde die in DeFi is vergrendeld, vertegenwoordigt meer dan 40% de totale waarde die is vergrendeld in uitleen- en leenprotocollen.

In de eerste week van juni was er slechts 1 miljard dollar aan fondsen beschikbaar voor verschillende DeFi-applicaties. Vandaag wordt de DeFi-markt geschat op meer dan 7,9 miljard dollar, slechts drie maanden later. Nog interessanter is het feit dat het op een gegeven moment, in de eerste week van september, is gestegen tot een recordhoogte van 9,5 miljard dollar.

Comments are closed.

Post Navigation